Zamknij
Przerwa w dostawach - wracamy 23.06 🫡

Jedyne takie warsztaty w Polsce!

Coffee Journey
Workshop

Poznaj nas
i kawę bliżej 😉

Kawa to temat rzeka i niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, jaką drogę pokonuje kawa, zanim trafi do Twojej ulubionej filiżanki. I tu pojawiam się ja – Piotr Wilczewski, CEO & Head Roaster z palarni kawy KawePale. Pokażę Ci, jak wygląda krok po kroku kawowa podróż

Przed Tobą
między innymi

01\ Przyglądanie się z bliska procesom niedostępnym dla przeciętnego śmiertelnika

02\ Wcielenie się w rolę profesjonalnego kipera testującego świeże zbiory na kenijksich plantacjach

03\ Spróbowanie swoich sił jako barista pod moim okiem

Krótko o warsztatach

Czyli co Was czeka!

Warsztaty podzieliłem na 3 etapy, by każdy z uczestników miał odpowiednią przestrzeń i czas, by dokonać własnych prób i obserwacji, zintegrować się z grupą oraz w pełni skorzystać z nauki. Będzie luźno, ciekawie i zabawnie, a przy okazji podzielę się z Wami moją pasją!

#ETAP PIERWSZY

ROASTING

Spędziłem niejeden wieczór, głowiąc się nad zrobieniem czegoś nowego w temacie warsztatów. Jak można udoskonali i uatrakcyjni wydarzenie dla naszych Klientów? Odpowiedź okazała się prosta – w końcu najlepsze narzędzie mam pod nosem! Mowa tu o moim samplerze do kawy Roast, na którym wypalam 100-gramowe próbki. Jest bardzo kompaktowym urządzeniem, a pozwala wypalić kawę w takiej samej technologii jak duży piec bębnowy.

Wypalę próbki kaw na Twoich oczach i wyjaśnię, jak wygląda proces palenia ziaren. Odpowiem też na wszelkie pytania, obalę wiele mitów, wzbudzę mnóstwo kontrowersji!

Czas trwania: 1 godzina

CUPPING

To nic innego jak sensoryczne poznanie surowca
jakim jest kawa. Porównamy kawę wspólnie wypaloną
z już kilkudniową. Poddamy testom kawy znane
i poważane, wykorzystamy techniki używane przez
profesjonalistów, a przede wszystkim umożliwię
Wam samodzielne sprawdzenie, jak bardzo na smak
kawy wpływa jakość wody, sposób parzenia czy
moment wyjścia ziaren z pieca.

Czas trwania: 1 godzina

#ETAP DRUGI

#ETAP TRZECI

BREWING

A teraz ca zdobytą wiedz przelejemy przez papier! (Tak, ,,przez papier”, a nie “na papier” – na tym warsztacie poznasz, co kryje się za tą grą słów) Przejdziemy do etapu, w którym wiecie o kawie więcej niż niejeden jej zagorzały wielbiciel. Czas to wykorzystać!

Wcześniej wypalone kawy wspólnie zaparzymy, poznamy techniki oraz tajemnice znane tylko baristom. Jestem pewien, że dobra energia grupy udzieli się wszystkim i zakończysz szkolenie nie tylko z solidną dawką wiedzy, ale i z szerokim uśmiechem!

Czas trwania: 1 godzina

To co, kiedy się widzimy? 🚀

Zaciekawiłem Cię moją propozycją?
Napisz do mnie, a ja zajmę się już resztą.

Osoba do kontaktu

Piotr Wilczewski

Email

Telefon

Zamknij
Zamknij
Zaloguj się
Zamknij
Koszyk (0)

Brak produktów w koszyku. Brak produktów w koszyku.