Giessen W15A, bo on będzie bohaterem dzisiejszego wpisu, jest z nami od powstania naszej palarnii w Piasecznie. Postanowiliśmy Wam przybliżyć serce naszej palarnii.
Rynek pieców i technologii do najmniejszych nie należy.
Piotr spędził setki godzin w poszukiwaniu najlepszego rozwiązania.
I trafił się on – Giesen W15A. Żeliwne serce, ważące ponad 700 kilogramów, centrum zarządzania naszym małym światem, którego pilotem jest nasz główny Roast Master. Nie będziemy Was zanudzać danymi technicznymi ani informacjami z katalogu. Ale najważniejsza jest w nim technologia. Skomplikowany system czujników i możliwości dokładnej kalibracji każdej zmiennej pozwala nam kontrolować pełen przebieg procesu palenia ziaren, oraz zapewnia powtarzalność ich smaku i aromatu.
Staramy się być jak najbardziej eko.
Nie wytwarzamy kłębów czarnego dymu, ani radioaktywnych substancji. W naszej palarni kawy mamy filtr elektrostatyczny, który oczyszcza spaliny z mikrocząsteczek i wypuszcza przez komin jedynie ciepłe powietrze.