KawePale w podróży cz. 2 nowe cold brew w Dubaju

2019年10月25日
KawePale Palarnia Kawy | [object Object] , 2019-10-25T16:35:47.000Z

Dubaj stał się synonimem dynamicznego rozwoju i lokalny rynek kawy zdaje się podążać za tym trendem. Nie umknęło to naszej uwadze! Między 29. a 31. października będziemy prezentować nasze cold brew podczas największych targów branży słodyczy i przekąsek na Bliskim Wschodzie – Yummex 2019.

Po niezwykle owocnej w nowe kontakty biznesowe wizycie w Szanghaju, postanowiliśmy spróbować swoich sił na Bliskim Wschodzie. Kultura kawy w tym regionie sięga XV wieku, a sam Dubaj jest spragniony alternatywnych metod jej parzenia, jak nigdy dotąd.

KawePale cold brew Dubai Cold brew KawePale dostępny w trzech smakach: klasycznym, waniliowym i pomarańczowym

Według Gulf News sklepy z kawą w Zjednoczonych Emiratach Arabskich cieszyły się w ostatnich latach ponad 70-procentowym wzrostem. Nic dziwnego, że lokalni konsumenci coraz częściej wybierają oczywisty dla gorącego regionu rodzaj kawy – cold brew. I nie dotyczy to jedynie międzynarodowych marek, takich jak Starbucks, ale wysokiej jakości rzemieślniczych kaw, często podawanych jak piwo – z nalewaka lub w butelce.

„Zauważyliśmy, że to, co nadal jest alternatywą na naszym rynku krajowym szybko przechodzi do głównego nurtu za granicą. Dlatego postanowiliśmy poeksperymentować z cold brew w butelkach. Jesteśmy bardzo ciekawi jak na nasz nowy produkt zareagują bliskowschodni konsumenci” – powiedział Piotr Wilczewski, założyciel i CEO KawePale.

„Wystawiamy się na targach Yummex 2019 nie tylko w celu znalezienia potencjalnych nabywców na lokalnym rynku, ale także w celu zebrania opinii na temat naszej dotychczasowej oferty. Eksport na inne rynki wymaga zrozumienia jak na różne smaki reagują lokalni konsumenci” – komentuje wiceprezes i barista KawePale, Piotr Mietelski.

Wszystkich miłośników kawy, którzy chcieliby spróbować produktów KawePale, zapraszamy na stoisko Z5-N62 w hali ZAB5 w Dubai World Center w dniach 29–31 października.

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.

otherPosts

KawePale Palarnia Kawy
03/04/2019
blog, Chinese blog

種植咖啡

咖啡是咖啡樹叢中的果實。起初,這種灌木只在非洲生長,然後蔓延到世界各地。咖啡的種植 – 發生在所謂的“咖啡帶”中,位於北迴歸線和北迴歸線之間的數十個國家。適度的恆溫,充足的陽光,肥沃的土壤和適量的咖啡種植園,所有這些都轉化為最終效果,即咖啡的味道和香氣。作物的高度非常重要,海拔高於種植園,咖啡獲得的果實越多,味道變得越來越樸實,平淡無奇。完美的阿拉比卡咖啡生長在海拔800-1200米以上。世界咖啡生產的領導者是巴西,由於有超過30萬個種植園,每年生產近250萬噸咖啡。它是世界產量的1/3。目前,越來越多的人關注負責任的農業,天然肥料和適當的工作條件。如果你真的想要它,也許你可以在家裡種一棵咖啡樹,但如果它們出現,你應該等待至少三到四年的水果。

readMore
KawePale Palarnia Kawy
03/03/2019
blog, Chinese blog

種植咖啡

咖啡是咖啡樹叢中的果實。起初,這種灌木只在非洲生長,然後蔓延到世界各地。咖啡的種植 – 發生在所謂的“咖啡帶”中,位於北迴歸線和北迴歸線之間的數十個國家。適度的恆溫,充足的陽光,肥沃的土壤和適量的咖啡種植園,所有這些都轉化為最終效果,即咖啡的味道和香氣。作物的高度非常重要,海拔高於種植園,咖啡獲得的果實越多,味道變得越來越樸實,平淡無奇。完美的阿拉比卡咖啡生長在海拔800-1200米以上。世界咖啡生產的領導者是巴西,由於有超過30萬個種植園,每年生產近250萬噸咖啡。它是世界產量的1/3。目前,越來越多的人關注負責任的農業,天然肥料和適當的工作條件。如果你真的想要它,也許你可以在家裡種一棵咖啡樹,但如果它們出現,你應該等待至少三到四年的水果。

readMore