Jak otworzyć kawiarnię?

2021年2月9日
KawePale Palarnia Kawy | [object Object] , 2021-02-09T18:47:04.000Z

Każdy z nas z pewnością kiedyś myślał o własnym biznesie. Najlepszy to ten, związany z hobby i upodobaniami. Dla pasjonatów dobrej filiżanki o poranku, prowadzenie kawiarni może przynieść satysfakcję, ale i wymierne zyski. Ważne jest dobre przeszkolenie zespołu, lokalizacja, wystrój i oczywiście jakość kawy.

O czym trzeba pamiętać otwierając kawiarnię?

Jakość speciality

Palarnia kawy dostarczy najlepszej jakości ziarna, co przekłada się na unikalne walory smakowo–zapachowe. Wielu z nas inwestuje w profesjonalne ekspresy, dzięki czemu można raczyć się w dowolnym momencie poprawnie zaparzoną kawą. Jednak sam ekspres nie sprawi, że kawa będzie wyjątkowa – szczególnie jeśli zaopatrzymy się w tę, z popularnych dyskontów.

Dobra palarnia kawy zaoferuje nam najlepsze ziarna, które są świeżo palone. W KawePale dostępna jest kawa speciality, czyli produkt z najwyższej półki, gwarantujący finezję smaku. Kawy speciality powstają ze starannie wyselekcjonowanych ziaren i upraw. Uzyskują one co najmniej 80 punktów na 100 w skali Q Gradera. To doskonały wybór, gdy chcemy przyciągnąć klientów jakością, a jednocześnie kluczowy punkt na liście przybliżającej sukces w branży.

O czym jeszcze warto pamiętać? Lokalizacja i budowanie marki

Kawa stała się czymś niezwykle popularnym, wręcz lifestylowym. Niektórzy sięgają po nią wielokrotnie w ciągu dnia i to już od samego rana. Do dobrej kawiarni każdego dnia ustawiają się kolejki klientów. Warto wykorzystać ten fakt i otworzyć własną kawiarnię. Należy wybrać i wynająć odpowiedni lokal – jego położenie będzie pełniło ważną rolę. Niektórzy decydują się również na przejęcie gotowej kawiarni, działającej już wcześniej na rynku.

Budowanie marki nie jest łatwym zadaniem, ale przy pomocy odpowiednich specjalistów wszystko jest w zasięgu ręki. Opracować trzeba strategię marketingową i sposób docierania do potencjalnych klientów. Tożsamość marki powinna zostać sprecyzowana już na samym początku, podobnie zresztą jak oferta. Na uwadze zawsze powinno się mieć potrzeby klientów, ich oczekiwania i preferencje. Dopiero potem można przejść do zastanawiania się nad wystrojem i klimatem, jaki ma panować we wnętrzu kawiarni. Ma to ogromny wpływ na postrzeganie obiektu przez potencjalnych klientów. Podczas aranżowania wnętrza i wyposażania lokalu, trzeba zadbać o komfort, pozytywne skojarzenia i bodźce – wszystko po to, aby nie skończyło się na jednej wizycie.

Co jeszcze ma znaczenie przy otwieraniu kawiarni? Personel

Mając już przemyślane kwestie związane z formalnościami, wystrojem i wyposażeniem, trzeba zadbać o rekrutację pracowników. Bez nich nawet najlepsza kawiarnia nie będzie miała prawa bytu. Każdą firmę tworzą ludzie i to oni będą stać za sukcesem projektu. Dobór odpowiednich pracowników to klucz do sukcesu, szczególnie w przypadku obsługi klienta. Nie wystarczy zakup ekspresu do kawy – w kawiarni liczy się także odpowiednie przeszkolenie baristyczne, wiedza, pasja, którą szybko i skutecznie zarazimy pierwszych klientów. Zatem do dzieła!

otherPosts

KawePale Palarnia Kawy
03/04/2019
blog, Chinese blog

種植咖啡

咖啡是咖啡樹叢中的果實。起初,這種灌木只在非洲生長,然後蔓延到世界各地。咖啡的種植 – 發生在所謂的“咖啡帶”中,位於北迴歸線和北迴歸線之間的數十個國家。適度的恆溫,充足的陽光,肥沃的土壤和適量的咖啡種植園,所有這些都轉化為最終效果,即咖啡的味道和香氣。作物的高度非常重要,海拔高於種植園,咖啡獲得的果實越多,味道變得越來越樸實,平淡無奇。完美的阿拉比卡咖啡生長在海拔800-1200米以上。世界咖啡生產的領導者是巴西,由於有超過30萬個種植園,每年生產近250萬噸咖啡。它是世界產量的1/3。目前,越來越多的人關注負責任的農業,天然肥料和適當的工作條件。如果你真的想要它,也許你可以在家裡種一棵咖啡樹,但如果它們出現,你應該等待至少三到四年的水果。

readMore
KawePale Palarnia Kawy
03/03/2019
blog, Chinese blog

種植咖啡

咖啡是咖啡樹叢中的果實。起初,這種灌木只在非洲生長,然後蔓延到世界各地。咖啡的種植 – 發生在所謂的“咖啡帶”中,位於北迴歸線和北迴歸線之間的數十個國家。適度的恆溫,充足的陽光,肥沃的土壤和適量的咖啡種植園,所有這些都轉化為最終效果,即咖啡的味道和香氣。作物的高度非常重要,海拔高於種植園,咖啡獲得的果實越多,味道變得越來越樸實,平淡無奇。完美的阿拉比卡咖啡生長在海拔800-1200米以上。世界咖啡生產的領導者是巴西,由於有超過30萬個種植園,每年生產近250萬噸咖啡。它是世界產量的1/3。目前,越來越多的人關注負責任的農業,天然肥料和適當的工作條件。如果你真的想要它,也許你可以在家裡種一棵咖啡樹,但如果它們出現,你應該等待至少三到四年的水果。

readMore