KawePale w podróży cz. 2 nowe cold brew w Dubaju

25 октября 2019 г.
KawePale Palarnia Kawy | [object Object] , 2019-10-25T16:35:47.000Z

Dubaj stał się synonimem dynamicznego rozwoju i lokalny rynek kawy zdaje się podążać za tym trendem. Nie umknęło to naszej uwadze! Między 29. a 31. października będziemy prezentować nasze cold brew podczas największych targów branży słodyczy i przekąsek na Bliskim Wschodzie – Yummex 2019.

Po niezwykle owocnej w nowe kontakty biznesowe wizycie w Szanghaju, postanowiliśmy spróbować swoich sił na Bliskim Wschodzie. Kultura kawy w tym regionie sięga XV wieku, a sam Dubaj jest spragniony alternatywnych metod jej parzenia, jak nigdy dotąd.

KawePale cold brew Dubai Cold brew KawePale dostępny w trzech smakach: klasycznym, waniliowym i pomarańczowym

Według Gulf News sklepy z kawą w Zjednoczonych Emiratach Arabskich cieszyły się w ostatnich latach ponad 70-procentowym wzrostem. Nic dziwnego, że lokalni konsumenci coraz częściej wybierają oczywisty dla gorącego regionu rodzaj kawy – cold brew. I nie dotyczy to jedynie międzynarodowych marek, takich jak Starbucks, ale wysokiej jakości rzemieślniczych kaw, często podawanych jak piwo – z nalewaka lub w butelce.

„Zauważyliśmy, że to, co nadal jest alternatywą na naszym rynku krajowym szybko przechodzi do głównego nurtu za granicą. Dlatego postanowiliśmy poeksperymentować z cold brew w butelkach. Jesteśmy bardzo ciekawi jak na nasz nowy produkt zareagują bliskowschodni konsumenci” – powiedział Piotr Wilczewski, założyciel i CEO KawePale.

„Wystawiamy się na targach Yummex 2019 nie tylko w celu znalezienia potencjalnych nabywców na lokalnym rynku, ale także w celu zebrania opinii na temat naszej dotychczasowej oferty. Eksport na inne rynki wymaga zrozumienia jak na różne smaki reagują lokalni konsumenci” – komentuje wiceprezes i barista KawePale, Piotr Mietelski.

Wszystkich miłośników kawy, którzy chcieliby spróbować produktów KawePale, zapraszamy na stoisko Z5-N62 w hali ZAB5 w Dubai World Center w dniach 29–31 października.

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.

otherPosts

KawePale Palarnia Kawy
03/04/2019
blog, Russion blog

кофе

Кофе – это плод куста кофейного дерева. Сначала этот кустарник рос только в Африке, но затем он распространился по всему миру. Выращивание кофе – происходит в так называемом «кофейном поясе», в нескольких десятках стран, лежащих между тропиком Рака и тропиком Козерога. Умеренная постоянная температура, достаточное количество солнечного света, плодородная почва и нужное количество кофейных плантаций […]

readMore
KawePale Palarnia Kawy
03/03/2019
blog, Russion blog

Выращивание кофе

Кофе – это плод куста кофейного дерева. Сначала этот кустарник рос только в Африке, но затем он распространился по всему миру. Выращивание кофе – происходит в так называемом «кофейном поясе», в нескольких десятках стран, лежащих между тропиком Рака и тропиком Козерога. Умеренная постоянная температура, достаточное количество солнечного света, плодородная почва и нужное количество кофейных плантаций […]

readMore